Ayvalı turta, ayva meyvesinin lezzetini tatlı bir hamur ile birleştirerek yapılan nefis bir tatlıdır. İşte evde ayvalı turta yapmak için basit bir tarif
Ayvalı Turta Malzemeleri
3 adet yumurta
6 yemek kaşığı toz şeker
7 yemek kaşığı tepeleme un
125 gr margarin
Yarım limon suyu
Yarım limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
2 adet ayva
Ayvalı Turta Nasıl Yapılır?
Yumurtalar ile toz şekeri köpürünceye kadar çırpın. Margarini eritip soğutun. Unu eleyin. Limon suyu, limon kabuğu rendesi ve margarini ilave edin. Un ve kabartma tozunu katıp karıştırın. Yağlanmış, unlanmış turta kalıbına dökün. Ayvaları soyup ince dilimleyin. Turtanın üzerine dizin. Bali üzerine gezdirin. 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Süsleyip servise sunun.