{ "title": "Borcamda Elmalı Turta", "image": "https://www.elmaliturta.gen.tr/images/borcamda-elmali-turta.jpg", "date": "20.01.2024 08:06:02", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Borcamda elmalı turta, pratik ve kolay bir şekilde elmalı turta yapmak isteyenler için borcamda elmalı turta tarifi iyi bir tercih olacaktır. Borcamda yapılan elmalı turta fırın tepsisi veya turta kalıplarına göre daha kolay olmaktadır. Nedeni ise borcamın cam olması ve turtanın yapışmamasıdır. Sizde evinizde kolaylıkla elmalı turta yapmak isterseniz borcamda elmalı turta tarifini deneyebilirsiniz.

Borcamda elmalı turta için gerekli malzemeler

Elmalı harç için
Hamuru için
Borcamda elma turta nasıl yapılır?

Borcamda elmalı turta tarifinin hazırlanmasına il önce elmalı harç ile başlayın. Böylelikle hamuru hazırlayana dek elmalı harç soğuyacaktır. Elmalı harcı hazırlamak için elmaların kabuklarını soyun ve rendenin kalın dişli yeri ile bir pişirme kabının içerisine rendeleyin. Üzerine toz şekeri ilave edip kısık ateşte pişirin. Elmalar suyunu çekince içerisine tarçın ve ceviz içini ilave edip karıştırın. Bir dakika kadar pişirin ve ocağın altını kapatın. Hazırlanmış olan elmalı harcı bir kenara kaldırın ve soğuması için bekletin.

Hamurunu hazırlamak için verilen yağları bir hamur yoğurma kabının içerisine alın. Üzerine un hariç diğer malzemeleri ekleyin ve yoğurun. Yumuşak kıvamda olan harcın içerisine yavaş yavaş un ilavesi yapıp yoğurmaya devam edin. Hamur kurabiye hamuru kıvamına geldiğinde hamurdan limon büyüklüğünde parça ayırın. Diğer kalan hamuru yağlanmış bir borcam tepsisinin içerisine yayın. Hamurun üzerine öncen hazırlanmış olan elmalı harcı ilave edip her tarafın eşit şekilde yayın.

Elmalı turta hamurundan ayırdığınız parçayı şekil vermek için kullanın. Bunun için uzun rulo şeklinde hamuru açın. Şeritler halinde elmalı harcın üzerine yerleştirin. Bu aşamada istediğiniz şekli yapabilirsiniz. Bu tamamen sizin zevkinize kalmış bir durumdur. Hazırlanmış olan borcamda elmalı turta tarifini yaklaşık 180 derecelik fırına gönderin. Piştikten yaklaşık 20 dakika sonra dilimleyin. Dinlenmesi tadını daha da lezzetli yapacaktır. Dinlenmiş olan elmalı turtayı dilimleyin ve üzerine pudra şekeri serpiştirip sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }