{ "title": "Cevizli Elmalı Turta", "image": "https://www.elmaliturta.gen.tr/images/cevizli-elmali-turta.jpg", "date": "19.01.2024 23:57:47", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Cevizli elmalı turta, kış geldiğinde yemeye doyamayacağınız bir tatlı türüdür. Elmanın tam mevsiminde mutlaka bu tarifi yapmanızı tavsiye ederiz. Üstelik yapımı da çok kolay. Yemesi hafif ve lezzetli oluyor. Bu tarifi farklı meyvelerle, krema ile de hazırlayabilirsiniz. Turta kalıbının içine malzemenizi yerleştirerek, dilediğiniz lezzette tatlı yiyebilirsiniz. Hafif olduğu içinde yaz ve kış uygun malzemelerle yapılabilir. Sizler için cevizli elmalı turta tarifini hazırladık. Bunu kışın yapmayı ihmal etmeyin. Dilerseniz önce birlikte turtamızı yapalım. Çay saatine de yetiştirelim. Hepinize kolay gelsin.

Cevizli elmalı turta için gereken malzemeler

Turta malzemeleri
Turta içi malzemesi
Cevizli elmalı turta nasıl yapılır?

Öncelikle turtanın içine koyacağımız iç malzemeleri hazırlayalım. Havuçları ve elmaları kabuklarını soyarak rendeleyin. Bu malzemeye toz şeker ilave ederek, ocağa alın. Suyunu salıp çekene kadar pişirin. Daha sonra içine iç cevizi, yağı ve toz tarçını koyarak karıştırın. Turta içini kenara alarak soğumasını bekleyin.

Bu arada cevizli elmalı turta hamurunu hazırlamaya başlayabiliriz. Yoğurma kabında unu, toz şekeri, kabartma tozu ve tereyağını elinizle karıştırın. Buna yumurta ve yoğurdu ilave ederek yoğurmaya devam edin. Hamurun kıvamını yakaladığınızda iki eşit parçaya ayırın. Birini merdane yardımıyla turta kabınızın büyüklüğünde yarım cm kalınlığında açın. Hamurun fazlasını işaretleyerek keserek diğer parçayla birleştirin. İlk hamuru turta kalıbının içine yayın. Üzerine soğumuş olan cevizli elmalı iç harcını yayın. Kalıbın üzerine kalan hamuru açarak, uzun şeritler hazırlayın. Bunları kalıbın üstüne kafes şeklinde yerleştirin.

Fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın. Daha sonra cevizli elmalı turta kalıbını fırına atın ve kızarmasını sağlayın. Piştikten sonra dışarı aldığınız turtanın üzerine sıcakken pudra şekeri serpin. Konuklarınıza ikram etmek için turtanın 1-2 saat kadar soğumasını beklemenizi tavsiye ederiz. Aksi halde turtayı keserken kırılabilir. Yanında demli bir çayla cevizli elmalı turta ikramınızı herkes beğenecektir.

Afiyet olsun.
" } ] }