{ "title": "Elmalı Kurabiye", "image": "https://www.elmaliturta.gen.tr/images/elmali-kurabiye.jpg", "date": "19.01.2024 17:22:12", "author": "Görsel", "article": [ { "article": "Elmalı Kurabiye; özellikleelma, şeker, ceviz, yağ, un gibi malzemeler kullanılarak hazırlanan kurabiye türüdür. Besin değeri bakımından oldukça zengin olan elmalı kurabiye kalorisi de yüksektir. Ortalama büyüklükteki bir tane elmalı kurabiye 78 kaloridir.

Elmalı Kurabiye Tarifi

Elmalı Kurabiye İç malzemeleri
Elmalı Kurabiye Hamur malzemeleri
Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

İlk olarak elmalı kurabiyenin iç malzemesini hazırlayalım. Elmaları yıkayıp kabuklarını soyalım ve rendeleyerek hazırlayalım. Rendelenmiş elmaları bir tavanın içine alıp, üzerine de toz şeker ilave ederek orta derece ateşte ocağa koyalım. Elmalar suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir. Renk değiştirip pişince ceviz ve tarçın eklenip kısa bir süre daha karıştırılır. Daha sonra hazırlanan elmalı iç malzemesi, ocaktan alınıp ayrı bir tabağa alınarak soğumaya bırakılır.

Kurabiye hamurunu hazırlamak için de geniş bir kap alıyoruz. Öncelikle oda sıcaklığında bekletip yumuşamasını sağladığımız tereyağı veya margarini alıyoruz, Üzerine yumurtayı kırıp, toz şekerini ilave edip karıştırıyoruz. Tereyağı karışınca sıvı yağ ve yoğurt da katılıp karıştırılır. Son olarak da hamurumuzun nişasta, vanilya, kabartma tozu ve un ilave edilip iyice yoğurulur. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olması gerekir. Un miktarı hamurun kıvamına göre ilave edilebilir. Hamur hazır olunca, üzerine bir bez örterek buzdolabında yaklaşık olarak 15-20 dakika dinlendirilmelidir.

Hamurun bekleme aşamasından sonra buzdolabından çıkarıp, üç eşit parçaya bölüyoruz. Bölünen parçaların her birini orta boy pizza büyüklüğünde, merdane ile açıyoruz. Açılan hamurun kalınlığı ne çok ince ne de çok kalın olmalı, orta kalınlıkta olmalıdır. Her hamuru 8 eşit üçgene bölerek kesiyoruz. Üçgenlerin geniş olan bölümüne bir tatlı kaşığı elmalı iç malzeme koyup sigara böreğinde olduğu gibi sarıyoruz. Sardıktan sonra kıvrılan kenarı üste gelecek şekilde, pişirme kâğıdı serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Elmalı kurabiyelerin üzerine hiçbir şey sürülmez. Önceden ısıtılmış fırında 170 derece sıcaklıkta pişirilir. Elmalı kurabiyelerin üzeri pembeleşmeye başlayınca pişmiş olur, çok fazla kızarması beklenmez. Elmalı kurabiyeler pişince fırından çıkartılıp, yaklaşık 3-4 dakika beklenip ilk sıcaklığının geçmesi beklenir. Üzerlerine pudra şekeri serpilip servis edilir.

" } ] }