{ "title": "Elmalı Pasta", "image": "https://www.elmaliturta.gen.tr/images/elmali-pasta-1908.jpg", "date": "21.01.2024 08:09:28", "author": "Sağıt", "article": [ { "article": "Elmalı pasta, herkesin mutlaka tattığı ve yemeye doyamadığı kolay ve pratik lezzetlerden bir tanesidir. İçeriğindeki malzemeler itibariyle besin değeri son derece yüksek olan elmalı pasta, yağ, protein ve karbonhidrat açısından zengin bir besin olmaktadır. Bu ürün şu anda hazır olarak birçok market ve pastanede bulunabilmektedir. Ancak bunların hiçbiri evde yapılan elmalı pasta kadar güzel olamamaktadır. Misafirler için, çocukların beslenme çantaları ve hanımların oturma günleri için vazgeçilmez olabilecek tatlardan birisi olan elmalı pastanın tarifini sizlere sunuyoruz.

Elmalı Pastanın malzemeleri

Elmalı Pasta Hamuru için
İç malzemesi için
Elmalı Pasta Üzeri için
Elmalı Pasta Nasıl Yapılır?

Elmalı pastanın hazırlanış aşamasında ilk olarak iç kısmını yapmaya başlıyoruz. Elmaların kabuklarını soyuyoruz ve rendeliyoruz. Daha sonra bir tava veya küçük sığ tencerenin içerisine iki çorba kaşığı şekeri ve rendelenmiş elmaları koyuyoruz. Kısık ateşte bu karışımı yumuşak hale gelene kadar pişiriyoruz. Pişirme işleminden sonra elmalı pastamıza farklı lezzet katması için karışımımıza tarçın ve cevizleri ilave edip karıştırıyoruz ve bu karışımı soğuması için kenara bırakıyoruz.

Elmalı pastamızın hamur kısmını hazırlamaya başlıyoruz. Hamuru yoğurmak için geniş bir kabın içerisine tüm malzemeleri tek seferde koyuyoruz ve hamur kulak memesinde biraz daha sert bir kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. Hamurumuzu hazır hale getirdikten sonra her bir pasta için oluşturduğumuz hamurdan portakal büyüklüğüne yakın büyüklüklerde parçalar koparıyoruz. Kopardığımız bu parçaları bir merdane ile servis tabağı boyuna gelene kadar güzelce açıyoruz. Güzel bir elmalı pasta için bu boyutlara dikkat etmek gerekmektedir. Açtığımız elmalı pasta hamurunu pizza dilimler gibi 8 eşit parçaya bölüyoruz. Kesilen parçaların geniş olan kısımlarına elmalı pastamız için hazırladığımız özel içten birer çorba kaşığı koyuyoruz ve hamurun geniş uçlarını içeri sararak rulo haline getiriyoruz. Bu şekilde elmalı pastalarımızı oluşturduktan sonra, fırınımızı 170 derecede ısıtarak elmalı pastalarımızı fırına veriyoruz. Elmalı pastalarımız fırında üzerleri pembe bir hal alana kadar piştikten sonra fırından çıkarıyoruz ve üzeri için hazır bekleyen 1 çay bardağı pudra şekerimizi elmalı pastalarımızın üzerine serpiyoruz. Artık elmalı pastamız hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }