{ "title": "Elmalı Turta Tarifi", "image": "https://www.elmaliturta.gen.tr/images/elmali-turta-tarifi(1).jpg", "date": "21.01.2024 16:59:21", "author": "Uztaş", "article": [ { "article": "
Elmalı turta 5 çaylarını tatlandıracak nefis bir lezzet olarak daima akıllarda kalacak bir tariftir.

Elmalı Turta Malzemeleri
Elmalı Turtanın İç Malzemeleri
Elmalı Turta Nasıl Yapılır?

Elmalı turtayı hazırlamaya ilk olarak 3 adet elmanın kabuklarını soyun ve rendeleyerek başlayın. Ardından bir tencereye rendelenmiş elmaları, 3 yemek kaşığı toz şeker ve yarım su bardağı ceviz içini ekleyin. Harcı sürekli karıştırarak elmalar bıraktığı suyu çekene kadar kısık ateşte pişmeye bırakın. Pişen elmalı harcın üzerine tarçın ilave ederek ocaktan alın.

Elmalı turta hamurunu hazırlamak için karıştırma kabına yumurta, süt, margarin ve toz şekeri ekleyerek iyice karıştırın. Harmanlanarak boza kıvamına gelen harcın içine elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.

Elmalı turta hamurunu 5 eşit parçaya bölün, parçaların her birisini 30 cm çapında açın ve bir bıçak yardımıyla keserek 8 eşit parçaya bölün. Bölünen parçaların geniş kenarlarına yarım yemek kaşığı elmalı harçtan koyun, sigara böreği şeklinde sarın ve fırın tepsisine döşeyin. Tepsi dolana kadar kalan hamur bezelerini aynı işlemden geçirin.

Fırınınızı ilk olarak 150 dereceye ayarlayın ve elmalı turtaları 20 - 25 dakika kadar pişirin. Ardından 175 derecede hafifçe pembeleştirip fırından alın. Artık elmalı turta servis için hazır. Üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }