{ "title": "Elmalı Turta", "image": "https://www.elmaliturta.gen.tr/images/elmali-turta(1).jpg", "date": "19.01.2024 01:08:06", "author": "Üstam", "article": [ { "article": "Elmalı turta, kabul günlerinin baş konuğu olan ve lezzetinden dolayı misafirlerin damaklarını şenlendiren bir lezzet. Özellikle de bütün aile bir aradayken çay sohbetlerinin yanında ne güzel gider.

Elmalı turta malzemeler
Elmalı turta iç harcı için
Elmalı turta nasıl yapılır?

Elmalı turta, yapımına başlarken öncelikle 3 tane elmanın kabuklarını soyalım ve rendenin kalın dişli yeri ile güzelce rendeleyelim. Rendeleme işleminin arkasından elmaları pişmesi için bir tencerenin içerisine alalım ve suyunu verip çekene kadar pişirelim. Elmaların suyunu çekmesine yakın içerisine dövülmüş ceviz içleri ile şekeri ilave delim ve karıştıralım.

Harcın birbirine yapışmasını önlemek için sürekli karıştıralım ve bu şekilde pişirelim. Kısık ateşte pişme işlemi gerçekleşen elmaların üzerine tarçın ilavesi yapalım ve ocağın altını kapatalım. İç harcı, hazır hale gelen turtaların şimdi hamurunun hazırlanmasına sıra geldi. Bunun için öncelikle bir hamur karıştırma alalım ve içerisine margarini, sütü, toz şekeri ve yumurtayı ekleyip parmak uçlarımızla karışımı, iyice birbirine yedirircesine yoğuralım.

Sürekli harmanlanarak boza kıvamı alan malzemenin üzerine un, vanilya ve kabartma tozu ilavesi yapıp, hamuru kulak memesi kıvamını alıncaya dek yoğurmaya devam edelim.

İstenilen kıvama gelen hamuru eşit 5 parçaya ayıralım. Her parçayı yaklaşık 30 cm çapında bir merdane vasıtası ile açalım ve elde edilen parçalardan 8'er parça çıkartalım. Bütün parçaları tezgâh veya mutfak masasının üzerine dizelim ve içerlerine hazır hale getirdiğimiz iç harçtan birer kaşık koyalım.

İç harcı, bütün hamurlara eşit şekilde paylaştırdıktan sonra sigara böreği sarar gibi saralım ve fırın tepsisine dizelim. Tepsinin altını yağlamaya gerek yok. Hamurun içerisinde yer alan margarin veya tereyağı yapışmasını zaten önleyecektir.

Önceden 150 dereceye ayarlanmış fırında turtaları 20 dakika kadar pişirelim ve ardından fırının ayarını 175 dereceye çıkartalım. Üzerleri çok hafif pembeleşince elmalı turtaları fırından alalım ve servis tabaklarının üzerlerine dizelim. Arzuya göre servis edilirken üzerlerine pudra şekeri serpiştirilebilir.

Afiyet olsun.
" } ] }