{ "title": "Kremalı Elmalı Turta", "image": "https://www.elmaliturta.gen.tr/images/kremali-elmali-turta.jpg", "date": "20.01.2024 22:14:31", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "
Kremalı elmalı turta, sevilen pasta çeşitlerindendir. Yapım aşaması biraz uğraştırıcı olsa da emeğinize değecek lezzetli bir pasta türüdür. Sevdiklerinize çayın yanında servis edebilirsiniz. Çay ve kahve saatlerinizi şenlendirecek olan bu lezzeti hepiniz evinizde yapabilir ve sevdikleriniz ile tüketebilirsiniz. Şimdi bu güzel tarife bakalım.

Kremalı elmalı turta yapımı için gerekli malzemeler

Alt tabanının hamuru için
Ortası için
Kreması için
Üzeri için
Kremalı Elmalı turta Nasıl Yapılır?

Elmalı turta için ilk önce hamuru yapmamız gerekir. Hamurun yapımı için yumurta, margarin, toz şeker bir kaba alınır. Bunlar önce yoğrulur. Ardından un kabartma tozu ve vanilya eklenerek yoğuralım. Kelepçeli kek kalıbına yağlı kâğıt serin ve hamuru eliniz ile hafif bastırarak kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına hamuru verin ve 10 dk pişirip çıkaralım. Fazla pişirmenize gerek yok çünkü elmalar ve krema ile tekrar fırına verilecek. Orta katman için elmaları soyun ve sonra rendeleyin. İsterseniz küçük doğrayın. Doğradığınız elmaları hamurun üstüne ekleyin. Kremasını hazırlamaya geçin. Kreması için, üç paket sıvı krema bir paket puding ve vanilya ile toz şekeri tencereye koyup ocağa alın. Krema kaynayana kadar sürekli karıştıralım. Kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alın ve elmaların üzerine eşit bir şekilde dökün. Üzerine file bademleri serpin ve ardından yine 170 derece fırına verin. Kontrollü bir şekilde kırk beş dakika kadar pişirin. Pişince fırından alın ve dinlendirin. Bir gece boyunca buzdolabında dinlenirse daha güzel olur. Ardından servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }