{ "title": "Margarinsiz Elmalı Turta", "image": "https://www.elmaliturta.gen.tr/images/margarinsiz-elmali-turta.jpg", "date": "19.01.2024 11:18:30", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Margarinsiz Elmalı Turta, turta hamur genellikle margarin ile hazırlanabileceği gibi sadece sıvı yağ ile de hazırlanabilir. Turta büyük küçük herkesin severek yediği bir tatlı hamur işi çeşididir. Çoğunlukla turta elmalı yapılabildiği gibi, aynı zamanda vişneli, çilekli ve daha farklı bir lezzette olan kivi ile de turta yapılabilir. Ancak klasik olarak her zaman elmalı yapılmaktadır. Beş çayına gelen arkadaşlarınıza, gün yaptığınız arkadaşlarınıza, çocuklarınıza ve sevdiklerinize bu muhteşem lezzetteki elmalı turtayı ikram edip onlarla zaman geçirirken tadını çıkarabilirsiniz. Turta hamurunu hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan birisi de mutlaka kulak memesi yumuşaklığında hazırlanması gerekir. Bunun için hamuru yoğururken unu çok yavaş bir şekilde ilave edilmelidir. Bazen tariflerde verilen orandaki unun hepsi eklendiğinde turta hamuru sert bir kıvamda olabilir. Ayrıca turtanın hamurunu fırında pişirmeden önce üzerine ağırlık yapacak malzemeyi koymayı unutmayın. Hamur kalın olur ise çok aşırı kabaran ve kalın bir turta hamuru hazırlamış olursunuz. Kalıplarda yapılabildiği gibi, küçük fırın tepsisinde de turtanın hamurunu pişirebilirsiniz.