{ "title": "Margarinsiz Elmalı Turta", "image": "https://www.elmaliturta.gen.tr/images/margarinsiz-elmali-turta.jpg", "date": "19.01.2024 11:18:30", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Margarinsiz Elmalı Turta, turta hamur genellikle margarin ile hazırlanabileceği gibi sadece sıvı yağ ile de hazırlanabilir. Turta büyük küçük herkesin severek yediği bir tatlı hamur işi çeşididir. Çoğunlukla turta elmalı yapılabildiği gibi, aynı zamanda vişneli, çilekli ve daha farklı bir lezzette olan kivi ile de turta yapılabilir. Ancak klasik olarak her zaman elmalı yapılmaktadır. Beş çayına gelen arkadaşlarınıza, gün yaptığınız arkadaşlarınıza, çocuklarınıza ve sevdiklerinize bu muhteşem lezzetteki elmalı turtayı ikram edip onlarla zaman geçirirken tadını çıkarabilirsiniz. Turta hamurunu hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan birisi de mutlaka kulak memesi yumuşaklığında hazırlanması gerekir. Bunun için hamuru yoğururken unu çok yavaş bir şekilde ilave edilmelidir. Bazen tariflerde verilen orandaki unun hepsi eklendiğinde turta hamuru sert bir kıvamda olabilir. Ayrıca turtanın hamurunu fırında pişirmeden önce üzerine ağırlık yapacak malzemeyi koymayı unutmayın. Hamur kalın olur ise çok aşırı kabaran ve kalın bir turta hamuru hazırlamış olursunuz. Kalıplarda yapılabildiği gibi, küçük fırın tepsisinde de turtanın hamurunu pişirebilirsiniz.

Margarinsiz Turta Hamuru İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Margarinsiz Elmalı Turtanın İç Harcı İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Margarinsiz Elmalı Turta Nasıl Yapılır?

İlk önce derin bir kâsenin içerisine sıvı yağı, yoğurdu, pudra şekerini ilave edip şöyle bir karıştıralım. Ardından bir miktar unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave ettikten sonra kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde turtanın hamurunu hazırlayalım. Yoğurma işlemi bitince kâsenin üzerini temiz bir bez ile kapatalım ve dinlenmesi için bir kenara kaldıralım. Şimdi sıra iç harcını hazırlamaya geldi, rendenin iri olan kısmı ile kabuklarını soyduğunuz kırmızı elmaları rendeleyelim ve tavanın içerisine alalım. Daha sonra üzerine toz şekeri ilave edelim, elmalar suyunu iyice çekinceye kadar pişirelim. Eğer elmalar suyunu tam çekmez ise hazırladığınız turta hamurunu bozabilir. Hazırladığımız elmalı iç harcı soğuması için kenara kaldıralım ve soğuduktan sonra içerisine tarçını atıp karıştıralım. Turta kalıbını ya da borcam kabın içerisini sıvı yağ ile yağladıktan sonra dinlenmiş olan turta hamurundan bir parça alalım ve geriye kalan bütün hamuru kalıbın içerisine eşit olacak şekilde düzgünce yayalım. Üzerine elmalı iç harcını her tarafa yayalım ve ayırdığımız hamur parçasını şeritler halinde kalıbın üzerine kafes şeklinde hazırlayalım. Önceden ısıtılan 160 ya da 180 derecedeki fırında pişirelim. En son margarinsiz elmalı turtayı servis tabağına aldıktan sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }