{ "title": "Milföylü Elmalı Turta", "image": "https://www.elmaliturta.gen.tr/images/milfoylu-elmali-turta.jpg", "date": "21.01.2024 10:48:31", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Milföylü elmalı turta, kolay ve lezzetli bir tatlıdır. Tatlı krizlerine birebir gelen bu tat, bir lezzet haritası. Milföyleri şimdiye kadar böreklerde görmek aklımızı karıştırmasın. Deneyince göreceksiniz aklınızdaki soru işaretleri birer birer kaybolacaktır. İçine koyduğumuz elma ve diğer malzemelerin vitamin ve mineraller açısından oldukça zengin olduğu tartışılmaz. Üstelik elmayla milföylerin uyumu muazzam. Ağızda kıtır kıtır dağılan bu nefis kokan lezzet komşularınıza kadar gidecek. Komsularınızla olan toplantılarda, gün ve davetlerde tercih edilen estetik bir pasta çeşididir. Üstelik anlatacağım elmalı harcı mevsiminde pişirip buzlukta saklayıp habersiz gelen misafirlerinize hemen çıkarabilirsiniz. Bu lezzetli ve pratik turtanın tarifini bir an önce vereyim.

Milföylü elmalı turta için gerekli olan malzemeler
Milföylü elmalı turta nasıl yapılır?

Milföyleri öncelikle buzunun çözülmesini beklemeden hızlıca yapmak gerekir. Çünkü buzu çözülürse yağı kaçacağından hamurunun kapatmayacak ve kat kat olmayacaktır. Tarifinizle başarılı bir sonuç elde etmek istiyorsanız hamur buzlu iken yapılışına başlayın hemen. Harç için önce elmalar yıkanıp soyulur. İnce ince rendeleyip orta boy bir tavanın içine koyulur. Şekeri de ilave edip kısık ateşte elmalar suyunu çekinceye kadar pişirilir. Ocaktan almadan evvel tarçın ve cevizi harcın içine katıp bir iki dakika daha karıştırılır. Harcınızı yaptıktan sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın. Harcınızı soğuduktan sonra milföylerin içine hazırladığınız harcı koyup istediğiniz şekilde sarın. Farklı şekiller vermek tamamen sizin elinizde. Bu işlem harç bitene kadar tekrarlanır. Milföylerimizi yağlı kâğıt serilmiş olan tepsiye veya yağlı kağıdınız yok ise tepsiyi kesinlikle yağlamayın sadece tepsinin ıslak olması yeterlidir. Milföyleri dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı ve üstü kızarana dek pişirin. Milföylü elmalı turta piştikten sonra fırından çıkarıp biraz havalandırın, soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis tabağına alınır.

Afiyet olsun.
" } ] }