{ "title": "Rulo Elmalı Turta", "image": "https://www.elmaliturta.gen.tr/images/rulo-elmali-turta.jpg", "date": "20.01.2024 01:37:20", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Rulo elmalı turta, Lezzeti ve muhteşem görünüşüyle çay saatlerinizin vazgeçilmezi arasında yer alacak özel bir tarif. Bir kez deneyin iddia ediyoruz çok beğeneceksiniz. Rulo elmalı turtayı evde bulunan malzemelerle kolaylıkla yapabilirsiniz. Sizde marketlerde içeriğinde ne olduğunu bilmediğiniz raf ömrü uzun olsun diye katkı maddeleri eklenen ürünleri çocuklarınıza yedirmek istemiyorsanız bu tarif tam size göre. Hem besleyici hem lezzetli rulo elmalı turta için gerekli malzemeler şunlardır,
İç harcı için gerekli malzemeler
Rulo elmalı turta nasıl yapılır?

Turtanın yapılışına ilk olarak iç harcını yaparak başlıyoruz. Bunun nedeni ise iç harcının hazırlanıp soğuması içindir. Bunun için öncelikle elmalarımızı yıkayıp soyuyoruz. Soyduğunuz elmaların iç kısmını ayıkladıktan sonra rendeliyoruz. Teflon tavada rendelediğiniz elmaları ekleyip üzerine toz şekeri ilave ederek orta ateşte karıştırıyoruz. Kısık ateşte yumuşayana kadar elmalarımızı pişiriyoruz. Altını kapattığımız elmalara tarçını ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Kurabiyenin hamuru için geniş bir karıştırma kabına veya mermer tezgâh üzerinde de olabilir. Oda sıcaklığında yumuşayan margarini alıp içerisine pudra şekerini ekliyoruz. İyice karıştırdığımız malzemelere yumurtayı ve yoğurdu ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Ardından vanilya ve aldığı kadar unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Son olarak da kabartma tozunu ekleyin.

Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 10 dakika kadar dinlendirin. Dinlenen hamuru 2 eşit parçaya bölün. Hamurun bir parçasını tezgâhın üzerinde dikdörtgen şekilde merdane yardımıyla açın. Hazırladığınız elmalı harcın yarısını ilk açtığınız hamurun üzerine iyice yayın. Dikdörtgenin geniş kısmını fazla sıkmadan rulo şeklinde yuvarlayın. Ruloyu 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Fırın tepsisine koyduğunuz yağlı kâğıda aralarda boşluk kalacak şekilde dizin. Kalan diğer malzemeyi de aynı şekilde yapın. Yağlı kağıdınız yok ise fırın tepsisini yağlanmanıza gerek yoktur öyle dizin. Fırınınızı önceden 170 derece ısıtınız ve tepsiyi fırına yerleştirin. Ortalama olarak 15 dakikada pişecektir. Siz yine de gözünüzü rulo elmalı turta'dan ayırmayın. Üzerleri pembeleşinceye kadar pişirmeniz yeterli olacaktır. Fırından çıkan rulo elmalı turta üzerine süzgeç yardımıyla pudra serpin ve soğuk servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }