{ "title": "Tepside Elmalı Turta", "image": "https://www.elmaliturta.gen.tr/images/tepside-elmali-turta.jpg", "date": "20.01.2024 05:13:48", "author": "Burcu Özgüney", "article": [ { "article": "Tepside Elmalı Turta, yapımı biraz zahmetli olsa da son derece lezzetli ve sevilerek yenen bir tatlıdır. Yazın dondurma ile servis edilirse son derece ferah bir yaz tatlısı olur. Kabul günlerinde ve özel davetlerde servis etmek mümkündür.

Tepside Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeleri
Tepside Elmalı Turta Nasıl Yapılır?

Öncelikle elmalar temizlenir soyulur ve çok ince şekilde dilimlenir. Dilimlenen almalar toz şeker ve ceviz ile karıştırılır ve tarçın eklenir. Derin bir yoğurma kabına elenmiş un eklenir ve buzdolabında soğuk olarak bekletilen tereyağı unun içine rendelenir. İçine pudra şekeri vanilya ve yumurta da katılarak yoğurulur. Hamurun parçalı görüntüsü normaldir. Pişirilecek fırın kabının tabanı yağlanıp unlanır ve hazırlanan hamur fırın kabının tabanına el yardımı ile bastırılarak iyice yayılır ve kenarlardan bir santim kadar taşırılır. Bir çatal yardımı ile tabanına delikler açılır. Üzerine bir yağlı kâğıt koyulur ve bir su bardağı bakliyat koyularak ağırlık sağlanır. Bu şekilde 120 derecelik fırında 15-20 dakika pişirilir. Fırından alınır ve üzerindeki bakliyatlar kaldırılır ve bir miktar soğutulur. Ilık hale geldikten sonra elmalar düzenli bir şekilde ortasındaki boşluğa dizilir ve istenirse üzerine bal gezdirilir. 175 derecelik fırında 25-30 dakika pişirilir. Tepside elmalı turta hazır.

Afiyet Olsun.
" } ] }