{ "title": "Yumurtasız Elmalı Turta", "image": "https://www.elmaliturta.gen.tr/images/yumurtasiz-elmali-turta.jpg", "date": "20.01.2024 13:19:50", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Yumurtasız Elmalı Turta, turta genellikle her çeşitte farklı iç malzemesi kullanılarak yapılmaktadır. Hazırlanan turtaların hamurunda yumurta kullanılırken, bazen de yumurtasız olarak da yapılmaktadır. Herkesin en sık olarak yaptığı turta çeşitlerinin içinde vişneli ve elmalı turtadır. Elmalı turta bayanların altın gününde, çocukların okul faaliyetlerinde ve beş çaylarında vazgeçilmez hamur işlerinden birisidir. Yapımı oldukça pratik olan yumurtasız elmanın pişme süresi de oldukça kısadır. Çoğunlukla çocukların en çok severek yediği elmalı turta herkesin evinde hazırlanmaktadır. Öyle ki, canınız istediğinde evinizde bulunan malzemeler ile hemen yumurtasız elmalı turtayı hazırlayabilirsiniz. Ayrıca elmalı turtayı tepsiye yaydıktan sonra üzerine kafes örülüp yapılan modelinden başka, hamuru kare şeklinde açtıktan sonra ortadan ikiye katlayıp üzerine bıçak ile şeritler atıp yapmak da mümkündür.

Yumurtasız Elmalı Turta İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Yumurtasız Elmalı Turta Nasıl Yapılır?

Öncelikle yoğurma kabının içerisine unu koyalım ve ortasını açalım. Daha sonra içine sıvı yağı, yoğurdu, toz şekeri, tereyağını ve karbonatı ilave ettikten sonra kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde bir hamur hazırlayalım. Ardında turtanın hamurunu dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım. Bu arada elmalı tartın iç malzemesini hazırlamak için kırmızı elmaların kabuklarını soyalım ve ardından rendeleyelim. Tavanın içerisine rendelenen elmaları koyalım ve içine toz şekeri ekledikten sonra tarçının atıp pişirelim. Buzdolabında dinlenen hamuru turtayı yapacağımız tepsinin içerisine yayalım. Ardından üzerine kafes örmek için bir miktar hamurdan ayıralım. Turta hamurunun içerisine hazırladığımız elmalı harcı her yerine yayalım. Üzerine kalan hamurdan şeritler halinde sererek kafes şeklinde örelim. Daha sonra 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Fırında turta piştikten sonra çıkaralım, hafif ılıdıktan sonra üzerine pudra şekerini gezdirelim ve dilimleyip servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.
" } ] }