İlk önce derin bir kâsenin içerisine sıvı yağı, yoğurdu, pudra şekerini ilave edip şöyle bir karıştıralım.
Ardından bir miktar unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave ettikten sonra kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde turtanın hamurunu hazırlayalım. Yoğurma işlemi bitince kâsenin üzerini temiz bir bez ile kapatalım ve dinlenmesi için bir kenara kaldıralım. Şimdi sıra iç harcını hazırlamaya geldi, rendenin iri olan kısmı ile kabuklarını soyduğunuz kırmızı elmaları rendeleyelim ve tavanın içerisine alalım. Daha sonra üzerine toz şekeri ilave edelim, elmalar suyunu iyice çekinceye kadar pişirelim. Eğer elmalar suyunu tam çekmez ise hazırladığınız turta hamurunu bozabilir. Hazırladığımız elmalı iç harcı soğuması için kenara kaldıralım ve soğuduktan sonra içerisine tarçını atıp karıştıralım. Turta kalıbını ya da borcam kabın içerisini sıvı yağ ile yağladıktan sonra dinlenmiş olan turta hamurundan bir parça alalım ve geriye kalan bütün hamuru kalıbın içerisine eşit olacak şekilde düzgünce yayalım. Üzerine elmalı iç harcını her tarafa yayalım ve ayırdığımız hamur parçasını şeritler halinde kalıbın üzerine kafes şeklinde hazırlayalım. Önceden ısıtılan 160 ya da 180 derecedeki fırında pişirelim. En son
margarinsiz elmalı turtayı servis tabağına aldıktan sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.