Sıvıyağlı Elmalı Turta, bu tarif tatlı severler için müthiş bir tariftir. Oldukça hafif, lezzetli ve bir o kadarda doyurucu olan sıvı yağlı elmalı turta tarifini yapmanızı kesinlikle tavsiye ederim. Normalde turta yaparken sıvı yağ çok kullanılmaz ama bu tarifte ben kullandım daha yumuşak oluyor.
Sıvıyağlı Elmal
ı Turta İçin Gerekli Olan Malzemeleri
- Aldığı kadar un
- Bir çay bardağı kadar sıvı yağ
- Bir paket vanilya
- Bir çay bardağı eritilmiş margarin
- Üç çorba kaşığı kadar yoğurt
- Beş yemek kaşığı toz şeker
- Bir paket kabartma tozu
- Bir adet yumurta
İç Malzemesi için
- Bir yemek kaşığı kadar tarçın
- Bir su bardağı kadar iri kırılmış ceviz
- Dört tane büyük boy elma
- Üç yemek kaşığı kadar toz şeker
Üzeri için
Sıvıyağlı Elmalı Turta Nasıl Yapılır?
Bu enfes tarifi yapmak için öncelikle turtanın iç malzemesini hazırlayın. Bunun yapmak için elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin. Daha sonra elmaları hiç bekletmeden bir tencere içinde alarak üstüne şeker ilave edin. Elmaları hiç bekletmeyin dedim çünkü kararır. Elmaları şeker ile suyunu salıp çekene kadar pişirin. Piştikten sonra ocağın altını kapatın ve elmaların üstüne ceviz ve tarçını ilave ederek iyice karıştırın. Sonraki aşama ise hamurunu yapmak hamuru yapmak için bütün hamur malzemelerini derin bir yoğurma kabını içine alın hepsini de harmanlayarak yoğurmaya başlayın.
Hamur kulak memesi yumuşaklığında bir hamur kıvamına gelene kadar un ilave edin. Yoğurmuş olduğunuz hamurdan tam portakal büyüklüğünde bezeler alın. Aldığınız bezeleri buzdolabında bekletin. Kalan diğer hamuru da kelepçeli kap büyüklüğünde bir tepsi içine fırın ısısına dayanaklı olan bir kap içine iyice yayın. Hamuru tepsiye yaymadan önce tepsinin altını yağlayın ya da yağlı kâğıt koyun. Hamuru tepsiye yayarken kenarlara da taşıyor kalıbın formunu vermeyi unutmayın. Daha sonra hamurun üstüne önceden hazırlamış olduğunuz elmalı harcı güzelce yayın. Buzdolabına koymuş olduğunuz hamuru çıkarın. Merdane kullanarak açarak uzun çubuklar şeklinde kesin. Kesmiş olduğunuz bu uzun çubukları da turtanın üstüne kafes biçiminde yerleştirerek yüz yetmiş beş dereceli fırında pişirmeye bırakın. Üstü pişene kadar arada kontrol ederek pişirdikten sonra fırından alın ve turtanın olmazsa olmazı olan pudra şekerini üstüne serpin. Biraz soğuduktan sonra kesin servis tabağına alın. Enfes sıvı yağlı elmalı turta hazır.
Afiyet olsun.